Pregradni zidovi i police od gipsa

Pregradni zidovi i police od gipsa

 

Pregradni zidovi i police od gipsa

U odnosu na klasičnu gradnju, pregradni zidovi i police napravljeni gips sistemom omogućavaju uštedu u vremenu i novcu. Međuprostor u pregradama gipsanih zidova pokazao se kao idealan za pravljenje polica, postavljanje toplotnih, zvučnih, vodovodnih, električnih, računarskih i mrežnih instalacija.

Pregradni zidovi od gipsa idealni za postavljanje instalacija

Za toplotnu i zvučnu izolaciju u međuprostor gipsanog zida ugrađuje se mineralna vuna, a za potrebe zahtevnije zvučne izolacije i azmafon. Gipsani zidovi u kombinaciji sa mineralnom vunom montirani u enterijeru ka spoljašnjim zidovima efikasno služe kao termoizolacija, i u kombinaciji sa spoljašnjom  fasadnom termoizolacijom čine besprekornu uštedu u novcu.

Dekorativne gipsane police

S obzirom da nema sušenja, nakon montaže pregradnog zida, gipsani zid možemo odmah gletovati, krečiti, oblagati tapetama ili pločicama.

Gipsane zidne police sa rasvetom

Konstrukcija tankih gipsanih zidova je toliko usavršena da se oni mogu koristiti kao najekonomičnije rešenje pri izvođenju ne nosećih  pregradnih zidova na različitim područjima primene. Pored praktičnog dela upotrebe gipsa za brzu montažu zida, mogućnosti pravljenja gipsanih polica su neograničene.  

TV polica od gipsa

Najčešće se gipsani zidovi postavljaju na standardan način upotrebom pocinkovane potkonstrukcije. U zavisnosti od konstrukcionih i građevinsko-fizičkih zahteva postavljaju se jednostruki ili dvostruki pregradni zidovi. Statička i građevinsko-fizička svojstva ovih zidova zavise od potkonstrukcije, ploča i sloja izolacije postavljenog unutar šupljine zida. Pri tome se svi elementi lako prilagođavaju potrebama postojećeg prostora, a u slučaju potrebe za preuređenjem prostora pregradni zidovi se lako demontiraju. Zvučna i protivpožarna zaštita izuzetno je efikasna korišćenjem gipsanih pregrada.

Rigips gipsani zidovi sa mineralnom vunom

Ukoliko se korišćenje pregradnih zidova pravovremeno planira, oni omogućuju maksimalno smanjenje ukupnih građevinskih troškova.

U zavisnosti od specifičnih potreba prostora gips sistemom možemo napraviti:

  • Klasični zid
  • Protiv požarni zid
  • Zvučno izolovani zid
  • Zakrivljeni zid
  • Instalacioni zid
  • Izuzetno visoki zid

Prednosti koje pružaju pregradni zidovi od gipsa

  • Izuzetna termoizolacija zida.
  • Poboljšanje zvučne zaštite i preko 15dB.
  • Nije potrebna priprema podloge.
  • Idealno za sanacije i adaptacije.
  • Jednostavna i brza montaža.
  • Mogućnost podešavanja distance do zida.
  • Nema sušenja materijala.
  • Ekološki materijal sa IBO sertifikatom.
  • Neograničena mogućnost iskorišćenja šupljeg međuprostora za pravljenje polica.

 

Gipsane kaskade i police od gipsa

 

Rigips, SAINT-GOBAIN

rigips logo

Rigips je deo kompanije Saint-Gobain koja je najveći svetski proizvođač građevinskog materijala

Saint-Gobain je kompanija osnovana davne 1665.godine kako bi proizvela stakla za Luja XIV. Do današnjeg doba jedan od osnovnih aspekata razvoja kompanije je inventivnost i inovativnost. U cilju konstantnog usavršavanja proizvoda i kontinuirane inovativnost, kompanija sarađuje sa najprestižnijim svetskim Univerzitetima i Istraživačkim centrima. Dokaz konstantnog tehnološkog razvoja je da 20% Saint-Gobain proizvoda nije postojalo do pre 5 godina. Saint-Gobain je vodeća industrijska grupacija  koja se nalazi u 64 zemlje, sa oko 195.000 zaposlenih i prometom od oko 40 milijardi eura. Saint-Gobain strategija je usmerena na habitat tržište u cilju stvaranja komfornih domova, uštede energije i održivog razvoja širom sveta.

Saint-Gobain je već sada jedno od vodećih svetskih preduzeća u oblikovanju i uređenju životnog i radnog prostora ljudi, te prostora u kojem oni provode svoje slobodno vreme. Preduzeća grupacije Saint-Gobain izborila su tu vodeću tržišnu poziciju zahvaljujući maksimalnom kvalitetu proizvoda i usluga i doslednoj orijentaciji na kupca. Zdravlje, sigurnost na radu i zaštita okoline temeljni su preduslovi za uspešnost preduzeća i dalji rast.

KNAUF GIPS KG

knauf logo

Preduzeće Gebruder Knauf Rheinische Gipsindustrie osnovala su 1932. godine braća Alfons i Karl Knauf u šarlandskom Perl an der Mosel. Danas širom sveta poznata Knauf korporacija formirala je posle Drugog svetskog rata sedište u Iphofenu sa postrojenjem za dobijanje gipsa. Knaufova filozofija zasnovana je na ideji vodilji  porodičnog preduzetništva: "svi naši zaposleni, naši kupci i potrošači pripadaju porodici Knauf. Naša snaga dolazi iz zemlje. Ekologija i ekonomičnost za nas su jedinstvena celina. To svima pokazujemo. Tako se ponašamo."

Knauf danas spada u vodeće proizvođače građevinskog materijala u svetu.
Preduzeće broji 18.500 saradnika i postiglo je 2004. godine promet u visini od 3,5 milijarde €. Knauf ima 130 proizvodnih mesta u preko 35 zamalja.

 

Koja je po Vama najveća prednost gipsa?

Brzina ugradnje - 24.7%
Ušteda u vremenu i novcu - 23.4%
Potpuno ekološki materijal - 16.9%
Mogućnost odlične termoizolacije i poboljšane zvučne izolacije - 16.2%
Negoriv materijal - 5.2%
Ostalo ... - 4.5%

Ukupno glasova: 154
Glasanje u ovoj anketi je zavrseno u: januar 30, 2023

Pretražite sajt

Preporuka - proizvođači materijala

helios_logo dulux_logo novacolor_logo valpaint_logo oikos_logo candis_logo casati_logo maxima_logo bekament_logo jub_logo sto_logo rigips_logo

Izdvajamo neke od naših referenci...

city_bus erste_invest ewe_comp hypo_bank Mar10 Demo Image present rcc_electronics inbox icb farmaprom kocabana east_group