dekorativna tehnika dune novacolor

 

Dekoartivna tehnika Dune - NovaColor

 

Dune (proizvod Italijanske kompanije NovaColor) je dekorativni materijal nastao po uzorku na prestižne italijanske materijale iz 19 veka. Kod nas u prodaji možete naći slične materijale od drugih italijanskih proizvođača pod različitim nazivima, Ottocento (proizvod kompanije Oikos), Valsetin (proizvod kompanije Valpaint),  materijal koji u svojoj strukturi ima veoma sitne metalne opiljke (metalizirane srebrne ili zlatne) koje stvaraju nenadmašan dekorativni efekat na površini zida, stvarajući neku vrstu imitacije pliša ili svile. Uz pomoć metaliziranih opiljaka ovaj dekorativni premaz stvara promenljive i prijatne igre refleksije svetlosti i boje, pa je preporuka da se ugradi odgovarajuća rasveta, kako bi sam materijal ispoljio svoju sposobnost da pleni svetlošću i svilenkastim presijavanjem, a preporučljiv je posebno u prostorijama koje nemaju dovoljno prirodnog svetla upravo zbog njegove sposobnosti da iluminira čitav ambijent. Dune je dekorativni premaz na vodenoj bazi koja je sjedinjena sa metalnim opiljcima od koje mogu da se dobijaju različiti tonovi, samim tim Dune je moguće istonirati u bilo koju nijansu ili boju, a da pored toga ne izgubi sjajan i sedefast efekat. Dekorativna tehnika Dune se zbog svoje punoće, pomalo reljefastog i sjajnog izgleda podjednako preporučuje u modernim ili klasičnim enterijerima.

Postoje dve različite baze za Dune materijal: srebro i zlato.

Dekorativni materijal Dune – zlato je odličan materijal za elegantne enterijere gde je potrebno postići pozlaćeni efekat. Zahvaljujući bogatoj kolekciji boja može se koristiti u raznim enterijerskim rešenjima.

Sa dekorativnim materijalom Dune – srebro, za razliku od zlatne baze, može se postići efekat koji se može primeniti u enterijerima bilo kod stila i pravca.

 dune novacolor art decor

 

Katalog dekorativnog materijala Dune