Saveti pri izvođenju radova

Osnovna pravila kod krečenja

image

Krečenjem prostorija možete brzo i dramatično da transformišete izgled sobe, stana ili poslovnog prostora. Krečenje je ujedno i najjednostavniji i najjeftiniji način da izmenite izgled prostora. Ukoliko želite da ovaj posao uradite sami, morate se pridržavati osnovnih pravila, kako bi Vaš rezultat bio sličan profesionalnim molerima.

Opširnije: Osnovna pravila kod krečenja

Izbor odgovarajuće boje za krečenje

image

Kada je u pitanju krečenje prostora, izbor prave  nijanse i kvalitetne boje može biti pravi izazov. Nemojte žuriti sa izborom, imajte strpljenja. Odluku o izboru prave boje za zidove možete doneti tek kada uzmete u obzir par saveta.

Opširnije: Izbor odgovarajuće boje za krečenje

Kako da sanirate problematične površine

problematicne povrsine

Površine u enterijeru na kojima su prisutne fleke od vode, nikotina, dima i masnoće, neophodno je da sanirate pre bojenja, jer se ovakve fleke smatraju jednim od najtežih oblika zaprljanosti zidnih i plafonskih površina.

Opširnije: Kako da sanirate problematične površine

Karakteristike perivih boja

Perive boje za zidove i plafone

Perive visoko kvalitetne boje su vremenom postale dostupne i za klasične enterijere. Za perive boje je karakterističan mnogo veći sadržaj veziva u odnosu na ne perive boje. Film boje otporan je na pranje vodom i deterdžentima, zato nije potrebno često obnavljanje premaza.

Opširnije: Karakteristike perivih boja

Karakteristike neperivih boja

Neperive boje za zidove

Preporuka je da neperive boje koristite za manje opterećene zidne površine kao što su plafoni, spavaće sobe i slično. Ove boje se u velikoj meri upotrebljavaju u većini stambenih prostorija prvenstveno zbog povoljne cene i želje korisnika da zidovi što više budu paropropusni.

Opširnije: Karakteristike neperivih boja