Saveti za uređenje prostora

Saveti i ideje za Vaš prostor

ideje

U kategoriji "Saveti" Vam donosimo određene ideje kojima brzo i  jednostavno možete svom prostoru dati lični pečat. Nadamo se da će Vam tekstovi koji slede poslužiti bar  kao osnova za razmišljanje o osveženju Vašeg prostora.

Uredite dečiju sobu

decije sobe 1

Bojenje zidova u dečijoj sobi, osim sto predstavlja higijenski čin, pruži će veoma podsticajan i prijatan ambijent za celu porodicu. Velika je prednost ako dete zavoli svoju sobu i smatra je dovoljno privlačnom da u njoj provodi veći deo vremena.

Opširnije: Uredite dečiju sobu

Tapete ponovo u modi

image

Dizajn tapeta danas je prefinjeniji nego ikad. Uzorci i boje na njima dolaze u najrazličitijim kombinacijama. Ako mislite da su tapete retro stil i vraćanje u prošlost varate se, jer danas tapetama možete na najlakši način da postignete da prostor izgleda moderno i ekskluzivno.

Opširnije: Tapete ponovo u modi

Feng šui - raspored i izbor boja u domu

feng sui kuhinja

Za feng šui, osim rasporeda, važan je i izbor boja u domu. Kada su odgovarajuće boje podstiču prosperitet, ljubav i zdravlje, dok one loše upotrebljene mogu imati suprotan efekat. Svaka od boja pripada nekom od pet elemenata i istovremeno ga predstavlja. Pet elemenata zauzima važno mesto u teoriji feng šuija. To su drvo, vatra, zemlja, metal i voda, simboli za sile koje utiču na život čoveka.

Opširnije: Feng šui - raspored i izbor boja u domu

Par trikova da vizuelno proširite prostor

image

Na zidovima i vratima plakara ugradite velika ogledala. Ako je kuhinja izolovana, vrata možete zameniti kliznim vratima, možete srušiti deo zida između kuhinje i trpezarije  što ce kuhinju učiniti otvorenijom i prostranijom. Korišćenjem  odgovarajućeg  tona pri krečenju, kao i odgovarajućeg nameštaja koji zauzima malo prostora (npr. barskih  stolica umesto običnih stolica).

Opširnije: Par trikova da vizuelno proširite prostor