iskoristite prostor 3

 

Iskoristite prostor u potpunosti

 

podelite_prostor

 

 

Ukoliko je visina plafona  veća od standardnih 2,60m razmislite o ugradnji spuštenog plafona koji, pored estetskog ima i ekonomski efekat uštede u zagrevanju prostorije.

Napravite policu ili šank kao pregradu koja će prostor podeliti na više manjih udobnih celina.

 


Na neiskorišćenim mestima (npr. ispod umivaonika ili iznad frižidera) možete postaviti ormariće i viseće elemente u koje možete smestiti veliku količinu stvari i time izbeći glomazne plakare i police koje zauzimaju dragoceni prostor. Ako nemate dovoljno mesta u stanu za odvojenu trpezariju, iskoristite prostor u kuhinji i napravite inprovizovani sto koji u kombinaciji sa barskim stolicama štedi prostor. Slično možete uraditi  i sa radnim delom, koji se može odlično uklopiti sa dnevnim boravkom.

iskoristite_prostor_1iskoristite_prostor_2

klizna_vrata_1

 

 

 

 

Vrata u prostorijama  koja se često otvaraju možete zameniti kliznim vratima, što će učiniti prostorije  praktično spojenim, čime dobijate veću prostoriju.

Kada renovirate kupatilo iskoristite zameniti kadu tuš kabinom, bojler staviti iznad veš mašine. Time ćete uštedeti na prostoru, ali i energiji  jer se pri tuširanju potroši mnogo manje tople vode.