podne_obloge_1

 

Podne obloge

 

Podovi mogu biti topli i hladni. U tople se ubrajaju brodski podovi, parketi, laminati i tepisi, a u hladne keramičke pločice i kamen. Drvene podove često upotrebljavamo u dnevnim i spavaćim sobama. Podovi od pločica i kamena dobri su za vlažne prostore,kao sto su  kuhinje i kupatila. Možemo kombinovati ove dve vrste materijala dobijajući toplo - hladnu atmosferu.

 

Parket

Podna obloga kao što je parket sastoji se od parketnih pločica – parketa. Proizvodi se od više vrsta drveta, uglavnom hrasta, bukve, jasena. Iako je ova vrsta obloge dosta skuplja, često se koristi u našim prostorima. Pre svega, parket  je prirodan proizvod, proizveden od drveta kao obnovljivog resursa. Parket se  premazuje zaštitnim sredstvima (lakovima) i  kao takav je dugotrajan i lak za održavanje.

 

Laminat

Laminat je pod koji predstavlja idealnu kombinaciju funkcionalnosti i stila, visoke čvrstine, modernog izgleda i dugog veka trajanja. Laminat je napravljen od iverice, sa gornjom površinom obrađenom tako da može biti najrazličitijih boja i dezena. Laminat se lako postavlja i lako održava, ima izuzetnu otpornost na habanje, udarce, ogrebotine i cigarete. Mogu se naći u različitim dezenima koje verno imitiraju drvo, kamen, pločice.  Laminat se može kombinovati u svakom ambijentu, zavisno od teksture uklapa se i uz moderan ali i uz stilski nameštaj. Zanimljivi su tamni laminati, koji mogu da se kombinuju sa svetlim zidovima i plafonom, čime dobijate posebnu romantičnu atmosferu, kontrastni ambijent, u koji je dovoljno dodati samo još jednu toplu boju na komadu nameštaja.

 

Brodski pod

Brodski pod je  napravljen od drvenih dasaka, koje mogu biti u svojoj prirodnoj boji ili bojene različitim bojama za drvo i lakirani specijalnim premazima za zaštitu drveta. Kod brodskog poda možete zanimljiv efekat postići ostavljanjem dasaka neobrađenim, ne lakiranim i time dobijate prirodan, rustičan ambijent, koji možete kombinovati sa nekim komadom starinskog nameštaja .

 

Keramičke pločice

Pločice su uvek u trendu. Ne propuštaju vodu i idealne su za kuhinje i kupatila, ali ih možete koristiti i u drugim prostorijama vašeg doma. Bojama i teksturama mogu potpuno da osveže i daju poseban karakter ambijentu. U ponudi keramičkih pločica za kupatilo i kuhinja dizajneri su dali gotova rešenja za sve elemente i samim tim olakšali pravljenje krajnjeg izbora. Pločice ćete naći u svim dimenzijama. Mogu se naći i pločice nepravilnih ivica u rustičnom stilu. Ako imate kupatilo manje površine upotrebite pločice manjih dimenzija.

 

Tepisi

Tepisi su važni kako u praktičnom, tako i u dekorativnom smislu predstavljajući dopunski estetski element kojim se oplemenjuje ambijent u kome živimo, pa ih stoga treba uskladiti sa vlastitim potrebama i prostorom. Izaberite tepih koji će biti odraz Vašeg ukusa i stila. Nova tehnologija i savremeni materijali tepisima pružaju mnogo strukturalnih i vizuelnih efekata, koji će na najbolji način istaći Vaš lični pečat i učiniti svaki Vaš prostor interesantnim i prijatnim, stvarajući utisak ušuškanosti, sigurnosti, porodične topline i opuštenosti.